Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2014 16:31 - Защо мълчите
Автор: pomiqrat Категория: Политика   
Прочетен: 5460 Коментари: 6 Гласове:
22

Последна промяна: 11.02.2014 16:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    В странна държава живеем! Страдално известният Делян Славчев Пеевски излиза пред целия народ и без притеснение, гордо и гръмко си излива душата заявявайки какви шашми е извършвал в услуга на предишното правителство, срещу което уж се е явявал опозиция и без задръжки заявява, че притежава медии, въпреки че този факт не е в декларациите му пред Сметната палата или по "Закон за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси".

   Как така един човек самонаричащ се журналист говори за търговия за влияние и как щял да я разкрие, ако еди какво си? Как така бъдещият ни вътрешен министър толкова време е мълчал и е лизал от търговията за влияние. Къде си държаво? Имаш още един человецец, който прави самопризнание за незаконни действия и с бездействието си се превръща в престъпник, както и държавата, която нехае заедно с него.

  Изказването на Делян Славчев Пеевски нищо чудно да е поредния гениален ход, за да се вземат едни гласове на долнопробния български народ и да се пренасочат към правилната посока. Овцете лесно се водят. Може би Делян Славчев Пеевски просто му е писнало от долнопробните политици и е решил да размаха пръст, но подобно изказване несъгласувано е доста опасно.

 Поне обществената тайна вече не е обществена и съмненията паднаха. Но къде са медиите и законът след като медийният магнат развърза устата си или те спазват златното правило: "Мълчанието е злато"? Защо главният прокурор или е по-правдоподобно да го наричаме главната марионетка не се задейства със скоростта на светлината, както го направи при случая с Волен Сидеров на летището във Варна? Ако казаното срещу него е неистина защо не предприеме нужните законни мерки и не потърси правата си в съда или да считаме, че главната марионетка знае, че срещу него ще излязат купища компромати, които ще го приземят? Не трябва ли главната марионетка, за да запази поне малкото останало му достойнство да подаде оставка или ако няма такова поне да спре да петни и без това опетненото име на прокуратурата? Цацаров, как беше медийният комфорт и ПР  създаден ти от Делян Славчев Пеевски преди изборът ти? Как да кажеш нещо срещу ръката, която те храни?

 Къде са медиите? Защо и те мълчат? Не останаха ли независими, които да вземат страна или всички са свързани с мръсните игрички на властимащите и са в поза фелацио изгубили мъжествеността си? Медийната пропагандата през годините ни натресе какви ли не долнопробни управляващи и продължава да го прави, а долнопробният български народ продължава да се върже на един същи номер. "Дудук", заповядай, ти си следващият месия.

 Медиите се всмукват във властимащите като паразити и гълтат ли и гълтат, а падне ли властта са в услуга на новия сутеньор. Парите за салама са по-важни от достойнството и свободата на духа. Независими медии май неостанаха. Независимост, която те сами отхвърлиха, за да бъдат елитни проститутки, но поне елитните проститутки си имат достойнство и отхвърлят клиенти, та дори т. нар. магистралки го правят. Какви всъщност све вие медии? Правителството е красиво, неудобните са грозни, а за другия кръг грозните са красиви, а красивите грозни. Как така никоя от обществените телевизии не се възмути, че депутат притежава медии и то не информация получена от "достоверен" източник, а след направено самопризнание? 

  Как така един човек самонаричащ се журналист говори за търговия за влияние и как щял да я разкрие, ако еди какво си. Как така бъдещият ни вътрешен министър толкова време е мълчал и е лизал от търговията за влияние. Къде си държаво? Имаш още един человецец, който прави самопризнание за незаконни действия и с бездействието си се превръща в престъпник, както и държавата заедно с него.

  Народното събрание мълчи, съдебната власт мълчи, медиите и те мълчат, "опозцията" и тя мълчи, "слънцето" и то мълчи. Дали не е по-правилно да се мълчи?

 



Гласувай:
22



1. valsodar - Независими и обективни медии?
12.02.2014 10:02
Такова животно у нас няма!
Бяха правени опити за такива, но неразумните бяха поляти с киселина, возени в багажници, пребити или прокудени зад граница.
В момента всички медии са собственост на различни олигарси и прокарват тяхната политика.

Така че, ако чакаш българска медия да ти отговори на повдигнатите от теб въпрости, а те определено са сериозни, то... да не те отчайвам, ама отговор няма да получиш.

По-важното е друго и това е, че хората започнаха вече да си задават сериозни въпроси, отговорите на които не се дават лесно и изискват собствена мисъл, а не теле-зомбиране.
цитирай
2. kostadin - Така е по целият свят и така е за вс...
12.02.2014 12:34
Така е по целият свят и така е за всички участнунащи в проекта на финансовият св. елит свързан в превръщането на планетата в частна собственостна няколко фамилии.
цитирай
3. truthful - Бе то повече от 8 години българите ги ...
12.02.2014 14:40
Бе то повече от 8 години българите ги пръскат с биологичното оръжие кемтрейлс, ама виждаш - пак си мълчат, даже им е смешно! Жалка картина, "не народ а мърша!" поета хубаво го е казал.
цитирай
4. christotamarin - Заветните 50%
12.02.2014 15:13
При демокрацията управлява мнозинството. Целта е да се вземат поне 50% от гласовете. Ако в Германия гласоподавателите с оскъдни умствени способности са да кажем 49%, останалите, акъллиите, си го правят мнозинството от 51%. Да приемем, че по съотношението абдали към акъллии Германия отстъпва на България само с 2%. Разликата е малка, едва доловима статистически, но е "структурно определяща". Германия си го получава заслуженото управление на мнозинството от 51%, и България си го получава заслуженото.
цитирай
5. djani - Истината е някъде...по средата!
12.02.2014 16:35
За Пеевски и всички властимащи, чийто продукт е той си прав. Парите управляват света, къде брутално, къде завоалирано. Медиите са изцяло купени в комплект с журналистите. Само не ми е ясно защо наричаш народа "долнопробен". Преобладаващата част от него е в позиция "партер". Уязвим, отвсякъде и бере душа от безпомощност. На този етап революции са невъзможни, освен цветни и режисирани. Уви...
цитирай
6. zabylgarite - .....
18.02.2014 11:16
През 2005 - 2009 единствен Волен разкриваше във вестник АТАКА кой е Пеевски и какъв е.
После след изборите 2013 изведнъж всеки изкарва дивиденти от тоя Пеевски.
Какво нещо е живота...
ФАКТ е,че към днешен ден,най-свободно поведение и фантазия имат в тв 7-там се говори за български каузи,за демографския срив и т. н и т.н
По други тв това НЕ СЕ ГОВОРИ.
Факт.
Не защитавам Пеевски,говоря обективно.
Не го знам,може и да е крадец,а може и майка му да е.
Обърнете внимание като гледате идиотските телевизии и сравнявайте.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pomiqrat
Категория: Спорт
Прочетен: 495128
Постинги: 140
Коментари: 557
Гласове: 1373
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930