Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2014 14:44 - Дори и боксът е за умни хора
Автор: pomiqrat Категория: Спорт   
Прочетен: 2584 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 17.11.2014 15:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Първо да си кажа, че всичко е една огрома мафия и всеки е против нас, защото сме велики и винаги продължаваме напред. Напред към  ... пода, ако може и ще го издълбаем, защото сме велики хора в оправданията с огромно непокрито самочувствие.

 

Лошо е, когато една бивша мутра, доколкото е възможно да съществува подобно понятие, защото колкото и да се мъчат медиие да ти лъскат имиджа и да те подготвят за бъдеща политическа кариера, като те представят за родолюбец и патриот се превърне в лице за подражание и упорито ти го налагат. Колко му трябва на масата заблудени българи? Почесваш им егото и вече са твои. “Пожарникарите” в ефира някак идват в повече.

 

Да се опитваш да изкараш национален герой човек победен от едно “страхливо момиче без сърце”, което не само го победи, а го прегази и го търкаля по пода като буре е някак твърде неприемливо. Още по-непориемливо е да продължиш да даваш поле за изява на подобен “герой”, според който загубата му се дължи на липса на късмет и странични елементи. Страничните елементи всъщност не бяха множество, а само един, въпреки че вероятно след края на мача си “героят” е виждал “страхливото момиче без сърце”, като няколко “страхливи момичета” вдигнали победоносно ръце и вероятно това му е попречило да му подаде ръка и да си признае, че не е на нивото му.

 

“Великият български герой” в мига, в който видя “страхливото момиче без сърце” на ринга срещу себе си осъзна, че е направил грешката да се изправи срещу “страхливото момиче без сърце”, въпреки че повече от година разправяше, че е готов за мач за титлата. Изведнъж се оказа, че бил неопитен и реши отново да се оправдава с мафията, както го направи след олимпиадата в Пекин, където отново го спукаха от бой. Само да вметнем, че “страхливото момиче без сърце” освен шампион за професионалисти е ставал и олимпийски шампион нещо непосилно за “героят”.

 

Още с удрянето на първия гонг “героят” показа, че се е стресирал и е направил грешката да предизвиква най-добрия. Без, гард, без стойка, без движение. Изпъна тялото назад и размаха ръце все едно са го поканили да участва, като ветрило. Поне ръцете му създваха впечетление за движение. Застана  на ринга, като бетонен блок и добре, че бяха нокдауните, за да видим, че може да се придвижва от точка пода към точка нагоре. “Героят” поне държи на бой. В интерес на истината всички българи държат на бой и това не е голямо геройство. Всички го можем. Психически, физически, дай ни да ядем тупаници и да се тупаме в гърдите, че сме корави копелета и нямаме късмет. Късметът е до възможности, възможностите до тренировки, а не в галене на изкуствени цици и много приказки.

 

Възможно ли е да излезеш срещу най-добрия, да те прати в нокдаун и вместо да избягаш на прилична дистанция да се правиш на щъркел в средата на ринга и пак да те върнат на пода, където ти е мястото? Явно някой си е повярвал твърде много, че е нещо. А “страхливото момиче без сърце” със сигурност спаринг партньорите му го изпотяват повече .

 

Героят ни е просто един селски бияч, каквито можеш да срещнеш.из всички кътчета на България. С телосложение на чичка прекарващ по-голямата част от времето си в някой нощен клуб. За толкова време и с толкова пари как не изчисти мазнините от тялото си е необясним въпрос!

 

Дори ударите му не бяха удари. Погалваше “страхливото момиче без сърце”, то му отвръщаше и го пращаше да почисти пода отново и отново. Бум-бам.

 

“Страхливото момиче без сърце” било монополист. Човекът за 10 години си е извоювал правото да бъде, какъвто си поиска, когато станеш шампион и ти ще имаш това право.

 

Медиите се заоправдаха в какви тежки условия бил израснал “героят” ни. В каква зала бил тренирал и не знам си какво си. “Страхливото момиче без сърце” сигурно е израснало в “Медисън скуер гардън”? Е израснало е в казарми и не е ходило да плаши кварталните бабички, че ще им вземе оборота и да чупи колене и да режи уши на 50-килограмови наркомани.

 

“Героят” стана за смях пред целия свят. На ринга изглеждаше, като певица държаща микрофона наопаки, но нали си е наше момче никоя българска медия не му каза истината в очите, а тя е жестока. Не ставаш за голям бокс, а си и дребна душица.

 

Единственото по-лошо от “героят” са онези, които му стават на крака и въздишат колко е добър и какъв велик родолюбец е.

 

Думите на Владимир Кличко описват най-добре ситуацията:  Такива простаци като Пулев сред моите съперници не е имало. Ще бъда честен, това поведение не съответства на реалността, на неговите изявления, които не съм виждал и чувал. И не съм очаквал да видя и чуя от Пулев. 

 

Още след края на мача “страхливото момиче без сърце” поздрави противника си, но нашият “герой” беше зает да се оправдава и да говори патриотични слова на безмозъчния български народ.

 

“Страхливото момиче без сърце” не се отдаде на думи, а на дела. Излезе на ринга и начупи физиономията на анонимника станал известен покрай него за един ден.  

 

А дали “героят” под “шампоион без сърце” не е искал да каже на шампионът да не бъде коравосърдечен с него и да не го унижава твърде много?




Гласувай:
6



Предишен постинг

1. germantiger - ...
20.11.2014 02:15
АЗ БЯХ ЗА КЛИЧКО – защо

http://germantiger.blog.bg/sport/2014/11/20/.1315369

ЦЕЛИЯ МАЧ В ЛИНК С МОИ МАРКЕРИ-КОМЕНТАРИ

Около ринга, преди и след боя, вкл. допинга, който и аз съм ползвал преди бол години
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pomiqrat
Категория: Спорт
Прочетен: 495210
Постинги: 140
Коментари: 557
Гласове: 1373
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930