Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2011 17:06 - Мафията на колене пред държавата
Автор: pomiqrat Категория: Спорт   
Прочетен: 2309 Коментари: 2 Гласове:
15

Последна промяна: 26.05.2011 23:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едва ли някъде по света има подобна държава като нашата.

 

Дали някога, някъде, някой е посмявал да си помисли, че един ден българската мафия ще бъде поставена на колене пред държавната власт. Е, случи се. Най-накрая българската мафия помоли държавата за милост, но до тук с хубавите новини.

До къде я докарахме само? Футболните босове на столичните ни отбори молят за милостиня и очакват социални помощи от държавата. А новият “свинар” застанал начело на държавата със същото тъмно минало като същите тези футболни босове, които ще подпомага се втурва през глава, за да ги финансира и току виж спечелил и някой друг свеж глас от неразумния юрод за изтънелия си рейтинг на предстоящите президентски и местни избори за благодарство за новите стадиони от пролетариата на столичните богопомазаници.

Ех, Бойко - Бойко, до къде я докара? Господина с бялата якичка дойде на власт с обещания за справяне с организираната престъпност, а ето как се бори с нея. Много просто и ефективно. Докарва олигарсите до  просешка тояга и като на онзи позабравен скеч от “Шоуто на Слави” с Фараоня със силен и поизтънял глас от прекомерното пренасочване на финанси към “СиБанк” им вика “На колене”.

Държавата е готова да променя закони само и само, за да удовлетвори желанията на олигархията, която има достатъчно пари за охрана, ненужни коли, жилища, самолети, алкохол, проститутки, но нямат от къде да отделят някой друг лев за стадионите, които стопанисват. Как може Гриша Ганчев да реконструктуира “Градския стадион” в Ловеч, а софийските т. нар. бизнесмени нямат заделени никъде в някоя офшорка едни 20 милиона лева или просто са свикнали още от времето на БКП да чакат пред завода докато шефовете си тръгнат, за да си натоварят Москвича с пясък и цимент за новата вила. Гриша Ганчев ли е крал много, по – добър предприемач ли е или просто нашите софийски герои са се оляли и са харчили прекомерно или са достатъчно нагли, за да крадат законно от държавата под протекцията и?

Някой в правителството замислял ли се е, че с промяната на закона има една мъничка вероятност на следващия ден България да осъмне без нито един стадион и всички те да са продадени и на тяхното място да изникнат нови МОЛ-ве и сгради?

И как точно Борисов смята да прилапа парите от интернет казината, за да дава на столичани. Той познава ли изобщо законите на ЕС?

А това в София да се построят 5 стадиона, които да отговарят на изискванията на ФИФА и УЕФА е абсолютно комично и налудничево. На кому точно е нужен стадион Академик? За 20-те им фена ли? А Надежда и Овча купел кой ще ги пълни? Гостуващите агитки на ЦСКА и ПФК Левски или просто ще се издигнат едни скромни стадиончета за по 3-4 хиляди човека или едни огромни 30 хилядни музейни експоната със седалки събиращи прах?

Правителството правителство на България ли е или на София?

Е, няма такава държава!




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. balgarski7vinarki - Da, za sporta
25.04.2011 12:48
Predi vreme patuvah v avtobus 309 i se zagovorih sas sediashtoto do men momiche - okaza se che e sastezatelka ot nazionalnia junosheski otbor po jenski futbol i razgovorat se nasochi kam situaziata v tozi sport-popitah ja imame li uspehi tozi sport - otgovori mi che mnogo trenirat i sa ambiziozni, no bazata e slaba- hrana, lageri i t.n. Vpechatli me slednoto koeto chuh- imame sreshta s germankite , no kak da gi pobedim?-ta te sa kato zmeiove - i fizicheska kondizia, i naglasa ...
Sega kato sravniavam publikata ot nemskite stadioni/gledam nemski programi/ s nashata
razbiram kavo imashe predvid nashata sportistka- da, i igrachite i publikata sa razlichni ot nashite...
Taka che - haide po-skromno s proektite, no po-istinski.?Nali?
цитирай
2. анонимен - Генерал Борисов, ето как се прави ...
30.04.2011 15:27
Генерал Борисов, ето как се прави спортно съоръжение
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pomiqrat
Категория: Спорт
Прочетен: 495289
Постинги: 140
Коментари: 557
Гласове: 1373
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930